Striptekening van Patrick Loonstra en Erik Wielaert op de zijgevel van het nieuwe gebouw van het Groninger Studenten Corps "Vindicat atque Polit", bij de bouwplaats van Merckt en het WestCord Hotel op de Grote Merkt in Groningen.

Woonkamer Op Het Noorden Is Zo Beroemd, Maar Waarom? | Woonkamer Op Het Noorden

Goed nieuws: over 26.000 jaar is de geldboete en de verbeurdverklaring van een in 2016 veroordeelde drugsbaron integraal afbetaald. Absurdistan natuurlijk, nadat “de man van 6,4 miljoen euro” een deal kon maken met de FOD Finan­ciën om maandelijks twintig euro af te betalen. “Het is in ons land doodsimpel om aan je opgelegde geldboete te ontsnappen”, zeggen speurders en magistraten.

Om dit verhaal te begrijpen moeten we terug naar een zaak uit 2016 voor het hof van beroep van Antwerpen. Advocaat-generaal Hildegard Penne zwaait er tijdens haar requisitoir met een stevig gerechtelijk dossier rond een drugsbende. Zware jongens, niet vies een partij cocaïne. Het hof veroordeelt de drugsbaron na pittige debatten tot een gevangenisstraf. Ook de geldboete en verbeurdverklaring van zijn (on)roerende goederen zijn navenant: 6,4 miljoen euro.

Volgens Penne – die niet wil uitweiden over het specifieke arrest – is het vervolgens de FOD Financiën, meer bepaald de Ontvanger van Penale Boeten, die verantwoordelijk is voor de afwikkeling van de afbetaling. In dit geval, bevestigen twee bronnen, slaagt de veroordeelde dealer in zijn opzet om zich onvermogend voor te doen. Ondanks de dure advocaat en dito wagen waarmee hij in Antwerpen opduikt.

Hij stelt zelf een afbetalingsplan voor a rato van twintig euro per maand. Het plan wordt zowaar goedgekeurd. Over 26.000 jaar zal hij de geschatte brutowinst van zijn drugsdealen terugbetaald hebben aan de schatkist. “Al is het belangrijk om aan te stippen dat zulke gigantische verbeurdverklaringen niet willen zeggen dat de veroordeelde dat bedrag ook effectief bezit”, zegt een magistraat met kennis van zaken. “Het gaat om theoretische brutowinsten, die zouden verdiend zijn met drugstrafiek. Vaak is de realiteit minder rooskleurig.”

De advocaat-generaal omschrijft de algemene invordering van geldstraffen en verbeurdverklaringen als “zeer dramatisch.” Ze becijferde dat er tussen januari en juni 2016 in 153 Antwerpse veroordelingen voor 17,2 miljoen euro aan geldboetes werd uitgesproken.” Daarvan werd tot nu toe hooguit 1,1 miljoen euro geïnd”, zegt ze. “Het probleem ligt bij de Ontvanger van Penale Boeten, dat zwaar onderbemand is en opmerkelijke keuzes maakt.”

Een gerechtelijke bron stelt dat het voor veroordeelde criminelen doodsimpel is: “Een belachelijke afbetaling verkrijgen waardoor er geen vervangende gevangenisstraf kan opgelegd worden en dan blijf je volledig buiten schot.” Een speurder zegt dat zelfs een simpele adreswijziging vaak al voldoende is om aan een deftig afbetalingsplan te ontsnappen. Of door naar het buitenland te verhuizen. “Vaak zit het drugsgeld verstopt in het buitenlands vastgoed. Dat opsporen en terugvorderen is een hele opgave”, klinkt het. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) voerde daarop het strafuitvoeringsonderzoek (SUO) in. Maar ook hier is er sprake van personeelstekorten, expertise en de goodwill van de FOD Financiën om echt achter het geld te gaan.

Beter in portemonnee

Vooral de ambtenaren daar zijn voor velen de gebeten hond, al stelt woordvoerder Francis Adyns van de FOD Financiën dat de situatie elk jaar verbetert. “Probleem blijft nu eenmaal dat criminelen hun bezittingen vaak op andermans naam zetten. En dan kan je nu eenmaal niets in beslag nemen.”

Voor advocaat-generaal Penne is het simpel: “Het innen van geldstraffen is voor de FOD geen prioriteit. Als Justitie in de portemonnee van criminelen wil zitten moet dat tijdens het onderzoek gebeuren, niet na de veroordeling.”

Woonkamer Op Het Noorden Is Zo Beroemd, Maar Waarom? | Woonkamer Op Het Noorden – woonkamer op het noorden
| Welcome to help my own website, in this time period I’ll provide you with in relation to keyword. And today, this is actually the very first picture:

Striptekening van Patrick Loonstra en Erik Wielaert op de zijgevel van het nieuwe gebouw van het Groninger Studenten Corps "Vindicat atque Polit", bij de bouwplaats van Merckt en het WestCord Hotel op de Grote Merkt in Groningen
Striptekening van Patrick Loonstra en Erik Wielaert op de zijgevel van het nieuwe gebouw van het Groninger Studenten Corps “Vindicat atque Polit”, bij de bouwplaats van Merckt en het WestCord Hotel op de Grote Merkt in Groningen | woonkamer op het noorden

Why don’t you consider photograph above? is actually in which wonderful???. if you believe consequently, I’l t explain to you some photograph yet again beneath:

So, if you’d like to acquire all of these incredible images related to (Woonkamer Op Het Noorden Is Zo Beroemd, Maar Waarom? | Woonkamer Op Het Noorden), click save icon to download the images for your pc. These are ready for transfer, if you’d prefer and wish to obtain it, just click save logo on the article, and it will be directly down loaded in your desktop computer.} Finally if you want to grab unique and recent picture related with (Woonkamer Op Het Noorden Is Zo Beroemd, Maar Waarom? | Woonkamer Op Het Noorden), please follow us on google plus or book mark this page, we attempt our best to offer you daily update with all new and fresh photos. Hope you love keeping here. For most upgrades and recent news about (Woonkamer Op Het Noorden Is Zo Beroemd, Maar Waarom? | Woonkamer Op Het Noorden) photos, please kindly follow us on twitter, path, Instagram and google plus, or you mark this page on book mark section, We attempt to present you up grade periodically with fresh and new photos, love your surfing, and find the right for you.

Here you are at our website, contentabove (Woonkamer Op Het Noorden Is Zo Beroemd, Maar Waarom? | Woonkamer Op Het Noorden) published .  Today we are delighted to declare that we have found an incrediblyinteresting topicto be pointed out, that is (Woonkamer Op Het Noorden Is Zo Beroemd, Maar Waarom? | Woonkamer Op Het Noorden) Many individuals searching for details about(Woonkamer Op Het Noorden Is Zo Beroemd, Maar Waarom? | Woonkamer Op Het Noorden) and certainly one of them is you, is not it?

Ideeën voor de woonkamer - woonkamer op het noorden
Ideeën voor de woonkamer – woonkamer op het noorden | woonkamer op het noorden
blog - Kies het juiste vloerkleed voor de woonkamer ..
blog – Kies het juiste vloerkleed voor de woonkamer .. | woonkamer op het noorden
Verkoop je huis sneller met Feng Shui
Verkoop je huis sneller met Feng Shui | woonkamer op het noorden
Hoekraam Zonder Profiel. Perfect Hoek Inrichten Elegant L Vormige ..
Hoekraam Zonder Profiel. Perfect Hoek Inrichten Elegant L Vormige .. | woonkamer op het noorden
De Poelestraat in Groningen, met het Concerthuis op nr. 30. Cantor J.P. Riedel (1727-1808) uit Dillenburg gaf er in de 18e eeuw concerten. Etta Lubbina Johanna Palm-Aalders (1743-1799), courtisane, spion en feminist in Parijs, is hier geboren
De Poelestraat in Groningen, met het Concerthuis op nr. 30. Cantor J.P. Riedel (1727-1808) uit Dillenburg gaf er in de 18e eeuw concerten. Etta Lubbina Johanna Palm-Aalders (1743-1799), courtisane, spion en feminist in Parijs, is hier geboren | woonkamer op het noorden
Kast woonkamer kiezen: mogelijkheden & inspiratie - woonkamer op het noorden
Kast woonkamer kiezen: mogelijkheden & inspiratie – woonkamer op het noorden | woonkamer op het noorden
Ontwerp voor een kleine smalle tuin op het Noorden ..
Ontwerp voor een kleine smalle tuin op het Noorden .. | woonkamer op het noorden
De Zeer Ongelooflijk Door Fijn woonkamer noorden ..
De Zeer Ongelooflijk Door Fijn woonkamer noorden .. | woonkamer op het noorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *